Werkgever aansprakelijk stellen
Uw werkgever aansprakelijk stellen is vaak een gevoelige stap. Indien het uw huidige werkgever betreft, is het allesbehalve eenvoudig om de stap te nemen om een schadevergoeding te claimen na een bedrijfsongeval. Letselschade Test helpt u kosteloos om uw werkgever op een nette en correcte wijze aansprakelijk te stellen. Zo lijdt de onderlinge relatie tussen u en uw werkgever er niet of in ieder geval zo min mogelijk onder. Leg uw zaak vrijblijvend aan ons voor en ontvang direct een eerste advies. Bel ons gerust op het algemene telefoonnummer 085 – 500 6400 of vul ons online contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.
Aansprakelijkheid bij een ongeval op het werk
Een ongeval op het werk is bijna altijd de verantwoordelijkheid van de werkgever. De werkgever is dus aansprakelijk voor ieder gevolg van het bedrijfsongeval. Slechts in enkele gevallen kan de werkgever niet aansprakelijk worden gesteld voor uw letselschade. Dit is alleen het geval wanneer de werkgever heeft gezorgd voor een volledig veilige werkplek en het ongeval op geen enkele wijze had kunnen worden voorkomen.
Een werkgever aansprakelijk stellen is in de ogen van veel werknemers een gevoelige kwestie, omdat zij veronderstellen dat dit nadelige gevolgen heeft voor de werkgever en het bedrijf. Echter zijn in Nederland bijna alle bedrijven verzekerd tegen bedrijfsongevallen. De afwikkeling van het bedrijfsongeval wordt dan ook niet met uw werkgever afgehandeld, maar met diens verzekeringsmaatschappij.
Aansprakelijkheid van de werkgever
Zoals hierboven genoemd, is de werkgever bijna altijd aansprakelijk voor het bedrijfsongeval. Bij wet dient de werkgever er namelijk voor te zorgen dat er eigenlijk geen kans bestaat op een bedrijfsongeval. De werkplek moet volkomen veilig worden ingericht en iedere veiligheidsmaatregel dient duidelijk te zijn bij de werknemer. Zo dient de werkgever ervoor te zorgen dat:
- de werkplek van de werknemer veilig is ingericht;
- veiligheidsinstructies duidelijk zijn bij de werknemer en deze periodiek worden herhaald en gecontroleerd;
- er te allen tijde genoeg beschermende middelen ter beschikking zijn die bijdragen aan de veiligheid.
Daarnaast dient de werkgever er altijd rekening mee te houden dat de werknemer een fout kan maken tijdens het verrichten van zijn werkzaamheden. Ook bij een fout die de werknemer zelf maakt, is de werkgever vaak aansprakelijk.
Uw schadevergoeding claimen
De afwikkeling van de schadevergoeding zal worden geregeld met de verzekeringsmaatschappij. U kunt zich indenken dat de verzekeringsmaatschappij erbij gebaat is dat de uitgekeerde schadevergoeding zo laag mogelijk uitvalt. Wanneer u zich niet laat bijstaan door een bekwaam letselschadebureau, loopt u het risico dat u akkoord gaat met een te laag letselschadebedrag. Onze specialisten staan u bij en berekenen exact hoeveel letselschade u heeft opgelopen, zonder hierbij schadeposten over het hoofd te zien. Dit zorgt ervoor dat u niet wordt afgescheept met een te lage schadevergoeding.
Uw werkgever aansprakelijk stellen
Van onze letselschadespecialisten ontvangt u gratis hulp bij het aansprakelijk stellen van uw werkgever, nadat u betrokken bent geraakt bij een ongeval op het werk. Uw zaak kunt u altijd vrijblijvend aan ons voorleggen. Ook wanneer wij niets voor u kunnen betekenen, geven wij u advies waar u wél terecht kunt of wat u het beste kunt doen. Leg uw zaak daarom vrijblijvend aan ons voor! U bereikt ons tijdens kantoortijden op ons algemene telefoonnummer 085 – 500 6400, maar u kunt ook altijd gebruik maken van ons online contactformulier!
Hulp bij letselschade nodig?
Wanneer u vragen heeft over letselschade of het verhalen van uw letselschadeclaim, neem dan contact op met een van onze letselschadespecialisten. U kunt hen gratis en vrijblijvend om letselschade advies vragen via ons telefoonnummer +31 (0)85 - 500 6400 of via het contactformulier op deze website.