Letselschade uitkering
Heeft u te maken gehad met enige vorm van letselschade en is deze letselschade toegedaan door een ander? Dan is de kans groot dat u recht op een letselschade uitkering. Een letselschade uitkering bestaat zowel uit een materiële als een immateriële schadevergoeding.
Bij materiële schade hebben we het over alle zaken die uitgedrukt kunnen worden in geldbedragen, denk hierbij aan beschadigingen aan goederen en de zaakschade voor het verhalen van uw claim, maar ook het aan het gemis van inkomen.
Immateriële schade zijn juist alle posten die niet direct in Euro’s uit te drukken zijn. Veel voorkomende soorten van immateriële letselschade zijn psychische klachten en gemis van levensvreugde. Om immateriële schade te vergoeden wordt er smartengeld berekend. Dit smartengeld moet uw huidige en toekomstige leed doen verzachten.
Hoe verkrijg ik een letselschade uitkering?
1. Om te starten dient uw tegenpartij eerst op de hoogte te worden gebracht van de door u geleden letselschade. Hiertoe dient u de tegenpartij (welke vaak vertegenwoordigd wordt door de verzekeraar) aan te schrijven. In dit stadium is het nog niet nodig om een exacte berekening te hebben van de door u gewenste letselschade uitkering.
2. Het verkrijgen van een voorschot op uw letselschade uitkering is bij veel slachtoffers die wij hebben kunnen helpen geen overbodige luxe gebleken. Na het kenbaar maken van uw letselschade bij de tegenpartij is het dan ook zaak om een voorschot te eisen. Een letselschadespecialist kan u ondersteunen bij het indienen van deze eis bij de tegenpartij.
3. Zodra uw voorschot is verkregen is het zaak om het exacte letselschadebedrag te berekenen. De onderbouwing voor deze gewenste letselschade uitkering is uiteraard van groot belang. Samen met de letselschadespecialist zult de benodigde bewijzen hiertoe verzamelen.
4. Het daadwerkelijk indienen van uw letselschade claim is de volgende stap in het verkrijgen van uw letselschade uitkering. Tezamen met de opgebouwde onderbouwing dient deze claim een waterdicht geheel te vormen.
5. Tot slot dient u samen met de tegenpartij een akkoord te bereiken over de door u te ontvangen letselschade uitkering. Uiteraard speelt hierin de te hanteren strategie bij een eventueel tegenbod een belangrijke rol. Zodra de totale claim is afgehandeld zal het overeengekomen bedrag op uw rekening worden gestort.
Wat is de hoogte van mijn letselschade uitkering?
Bij het bepalen van uw letselschade uitkering zullen er veel verschillende factoren bepalen wat de uiteindelijke hoogte is van het door u te claimen letselschadebedrag. De hoogte is afhankelijk van factoren als:
- is het letsel van blijvend of van korte duur;
- heeft het letselschade geleid tot opname in het ziekenhuis;
- heeft het letsel invloed op uw privé leven, beperkt het u in hobby’s etc.;
- bent u arbeidsongeschikt geraakt, of wordt u beperkt in uw werk;
- verminking van het gelaat, heeft het letsel littekens veroorzaakt.
Om een indicatie te krijgen van de hoogte van uw letselschade uitkering kunt u gebruik maken van onze letselschadebedrag test. Voor een meer nauwkeurige indicatie kunt u uiteraard ook telefonisch contact met ons opnemen.
Hulp bij letselschade nodig?
Wanneer u vragen heeft over letselschade of het verhalen van uw letselschadeclaim, neem dan contact op met een van onze letselschadespecialisten. U kunt hen gratis en vrijblijvend om letselschade advies vragen via ons telefoonnummer +31 (0)85 - 500 6400 of via het contactformulier op deze website.