Scooterongeluk met letselschade

Scooterongeluk

Voornamelijk in de grote steden is de scooter (of bromfiets) een van de populairste vervoersmiddelen. Dit, ondanks dat er vaak scooterongelukken plaatsvinden waarbij er ernstig letsel wordt opgelopen. De populariteit van de scooter komt met name door het gemak waarmee er door stedelijk gebied kan worden verplaatst. Files worden eenvoudig omzeild en er hoeven geen hoge parkeerkosten te worden betaald. Veel mensen realiseren zich echter niet dat het risico van het vervoer per scooter, erg groot is. In verhouding tot andere vervoersmiddelen als de auto is het risico op een scooter ongeluk vrij groot. Daarbij is de kans op letsel bij een scooterongeluk hoog.

Scooterongeluk heeft vaak veel letselschade tot gevolg

Het enige vervoersmiddel waarbij het risico op ernstig letsel groter is dan bij een scooterongeval, is een motorongeluk. Dit kent zijn oorzaak in het feit dat scooters tenminste 45 km/h kunnen gaan en er weinig tot geen beschermende kleding wordt gedragen. Wat eveneens de veiligheid niet ten goede komt, is dat de gemiddelde rijstijl van scooterbestuurders niet de meest veilige is. De vaak jeugdige bestuurders zijn doorgaans onervaren op de weg, maar passen hier hun rijstijl niet of nauwelijks op aan. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat jonge bestuurders een veel grotere kans hebben op een scooterongeluk, dan oudere (meer ervaren) bestuurders.

Een andere oorzaak is dat scooters kwetsbare verkeersdeelnemers zijn, net zoals fietsers en andere tweewielers dat zijn. De kans op letsel is nu eenmaal groter op een tweewieler. Tevens is vaak de ernst van het letsel vele malen groter dan bij andere vervoersmiddelen.

Wat te doen na een aanrijding met scooter?

Bij een scooterongeluk waarbij letsel is opgelopen en de bestuurder geen schuld heeft aan het veroorzaken van het ongeval, heeft de bestuurder uiteraard recht op een vergoeding van zijn letselschade. Bij een dergelijke aanrijding is er naast materiële schade ook vaak immateriële schade. Dit laatste omvat alle schade die niet direct in geld valt uit te drukken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het leed (de pijn) na het ongeluk en het niet meer kunnen uitvoeren van een hobby. Deze schade wordt vergoed in de vorm van smartengeld en is een onderdeel van de totale letselschadevergoeding.

Direct na de aanrijding is het aan te raden om zo snel mogelijk een letselschadespecialist in te schakelen. Onze specialisten helpen u bij het juist documenteren van uw schade. Dit helpt enorm bij het claimen van de letselschade. De gevolgen van het ongeluk zijn dan direct duidelijk, waardoor de verzekering van de aansprakelijke partij sneller zal toegeven dat het letsel het gevolg is van het scooterongeluk.

Meerwaarde van letselschadebureau bij scooterongeluk

Het inschakelen van een letselschadebureau is altijd een goed idee. Bij Letselschade Test ontvangt u namelijk – altijd – gratis advies en juridische hulp. Kunnen wij niets voor u betekenen, dan ontvangt u hiervoor geen rekening van ons. En, ook wanneer u uw belangen laat behartigen door ons, ontvangt u geen rekening van ons. Onze hulp is voor u namelijk altijd gratis!

Zonder ervaren specialist op het gebied van letselschade, loopt u het risico om afgescheept te worden met een (veel te) laag letselschade bedrag. Vaak worden er namelijk schadeposten ‘vergeten’ en proberen verzekeraars er met een laag bedrag vanaf te komen. Onze specialisten zorgen ervoor dat er geen enkele schadepost wordt vergeten en u volledig schadeloos wordt gesteld.

Wanneer u de hoogst mogelijke schadevergoeding zou willen ontvangen, dan is het ten zeerste aan te raden om een letselschadespecialist naar uw zaak te laten kijken. Onze specialisten kunnen u namelijk kosteloos rechtsbijstand bieden en u ondersteunen om op de juiste manier de tegenpartij aansprakelijk te stellen voor de opgelopen schade. Een rekenkundige zal hierbij het exacte bedrag van uw letselschadevergoeding berekenen, waarbij elke mogelijke schadepost in acht wordt genomen. Op deze weet u zeker dat al uw gemaakte kosten worden vergoed.

Ontvang gratis hulp bij letselschade

Wanneer u contact met ons opneemt omtrent het claimen van uw letselschade, zullen onze specialisten u te allen tijde voorzien van gratis advies. Als u op het eerste gezicht een haalbare zaak heeft, zullen wij met u een vrijblijvend gesprek aangaan om helder te krijgen of u daadwerkelijk recht heeft op een schadevergoeding. U zit nog nergens aan vast! Daarbij hoeft u zich ook geen enkele zorgen te maken voor hoge rekeningen voor onze juridische hulp; onze kosten worden namelijk verhaald op de aansprakelijke partij. Lukt dit uiteindelijk toch niet, dan blijft onze hulp toch gratis voor u!

Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer 085 – 500 6400 of maak gebruik van ons online contactformulier!

Hulp bij letselschade nodig?

Wanneer u vragen heeft over letselschade of het verhalen van uw letselschadeclaim, neem dan contact op met een van onze letselschadespecialisten. U kunt hen gratis en vrijblijvend om letselschade advies vragen via ons telefoonnummer +31 (0)85 - 500 6400 of via het contactformulier op deze website.

7 van onze bezoekers beoordelen de inhoud van deze pagina met een 9.3 uit 10 ( Letselschade Test ) - 7 van onze bezoekers beoordelen de inhoud van deze pagina met een 9.3 uit 10 ( Letselschade Test )
Beoordeel deze pagina