Het claimen van letselschadevergoeding na een autobotsing

Geschreven op 30 juli 2024

Het wordt steeds drukker in het verkeer en dat zorgt ook voor een stijging in het aantal autobotsingen. Wanneer u betrokken bent geweest bij een autobotsing waarbij u niet schuldig bent, dan heeft u waarschijnlijk recht op een letselschadevergoeding. Echter, om dit te kunnen claimen zijn een aantal zaken belangrijk om niet te vergeten. Bij Letselschade Test zetten wij deze actiepunten voor u op een rijtje.

1. Bezoek een huisarts of ziekenhuis

Nadat u een autobotsing heeft gehad, is het van belang dat u zich kort na het ongeluk laat nakijken door een huisarts of naar het ziekenhuis gaat. Dit is vooral belangrijk als er op het moment van het ongeval geen ziekenwagen is waarbij het personeel u heeft nagekeken. Op deze manier kunt u vastleggen of u letselschade heeft opgelopen als gevolg van de botsing. Dit vergemakkelijkt het proces in de letselschadezaak en kunt u de medische kosten verhalen op de aansprakelijke partij.

2. Bewijsmateriaal

Het bezoek aan een huisarts of ziekenhuis is onderdeel van het bewijsmateriaal wat nodig is om de zaak zo soepel mogelijk te laten lopen. Daarnaast is het van belang dat, indien mogelijk, er zo veel mogelijk foto’s worden gemaakt van het ongeval. Uit deze foto’s kan vaak worden gehaald wie er schuldig was aan de autobotsing. Ook is het essentieel dat gegevens van getuigen worden verkregen, omdat zij belangrijk kunnen zijn in het claimen van letselschadevergoeding.

3. Documenteer alle kosten

Het documenteren van alle kosten lijkt voor de hand liggend wanneer u uw letselschadevergoeding wilt claimen. Toch worden bepaalde kostenposten vaak vergeten, zoals extra reiskosten, telefoonkosten, inkomsten die worden misgelopen en eventuele hulp in huis wat nodig is als gevolg van het verkeersongeval. Ook de immateriële kosten moeten gedocumenteerd worden, zodat u de hoogst mogelijke schadevergoeding kunt claimen.

4. Letselschadespecialist of advocaat

Natuurlijk is het mogelijk om zelf de letselschadevergoeding in te dienen, maar het is ook mogelijk om kosteloos en vrijblijvend een letselschadespecialist of advocaat in te schakelen. Onze letselschadespecialisten helpen u graag verder bij het geven van advies gedurende het hele proces. Neem dus gerust contact met ons op!

« Terug naar het nieuwsarchief