Letselschade vergoeding na burn-out
Geschreven op 10 september 2013Zonder problemen kan de Nederlandse maatschappij worden betiteld als gejaagd. Door de hoge werkdruk in tijden van economische crisis, gecombineerd met lange dagen en een slechte nachtrust, ligt een burn-out op de loer. Het menselijk gestel kan onvoldoende herstellen, waardoor geestelijk en lichamelijk letsel kan ontstaan. Het komt geregeld voor dat een werknemer door een burn-out geruime tijd thuis komt te zitten. Wanneer een burn-out niet wordt behandeld en de werknemer stug door blijft werken, is de kans op ernstiger klachten aanwezig.
Burn-out kan leiden tot blijvende letselschade
Zelfs kan het negeren van een burn-out leiden tot gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid of andere vormen van blijvende letselschade. Wanneer u zich als werknemer niet in een gezonde werkomgeving begeeft, kan dat leiden tot een serieuze burn-out. Goed te weten is dat uw werkgever, volgens de wet, verplicht is om voor een gezonde werkomgeving te zorgen. In dit kader wordt met ‘gezonde werkomgeving’ niet alleen een veilige en schone werkplek bedoeld, maar evengoed een omgeving en werktijden die geen afbreuk doen aan uw psychische gesteldheid. Mocht u onverhoopt toch letselschade met een tijdelijk of blijvend karakter oplopen, dan heeft u recht op een letselschade vergoeding.
Hoogte letselschade vergoeding hangt af van variabelen
Als uw werkgever geen of onvoldoende zorg draagt voor een gezonde werkomgeving, dan kunt u hem of haar aansprakelijk stellen om uw letsel te vergoeden. Onderscheid tussen lichamelijk en psychisch letsel wordt hierbij niet gemaakt. Wel hebben een aantal andere variabelen effect op de hoogte van uw letselschade vergoeding. Denk bijvoorbeeld aan het type werkplek waar u actief bent (kantoor of autogarage), welke hulpmiddelen er voorhanden zijn om uw werk veiliger of prettiger te maken (machines of een ergonomische bureaustoel) wat voor werktijden en werkuren u maakt (overdag of ‘s nachts) en in welk type omgeving uw werkplek zich bevindt (fabriek of in de buitenlucht).
Aantonen causaal verband opgelopen letselschade
Wanneer uw werkgever geen aandacht besteedt aan het verhelpen van de door u opgelopen burn-out op het werk, dan is de kan op het verkrijgen van een letselschade vergoeding bijzonder groot. Hiertoe is het wel noodzakelijk dat het verband tussen uw burn-out en uw werkomgeving wordt aangetoond. Daarbij moet uw werkgever, nadat hij of zij op de hoogte is gesteld van uw klachten, de kans krijgen uw werkomgeving te verbeteren. Onderneemt men desondanks uw melding geen actie, treedt dan direct in contact met een letselschade-expert. Zij kunnen u helpen om uw zaak kracht bij te zetten en datgene te eisen dat u wettelijk toekomt; zowel ik het geval van lichamelijk en psychisch letsel!
Heeft als gevolg van een burn-out lichamelijk of psychisch letsel opgelopen? Neem dan geheel gratis en vrijblijvend contact op met Letselschade Test voor persoonlijk advies!
« Terug naar het nieuwsarchief