Stijging aantal verkeersdoden door bestuurders onder invloed
Geschreven op 28 september 2020Elke week moeten 20 tot 25 bestuurders een alcoholslot installeren. Door de zorgwekkende stijging in het aantal dodelijke verkeersongelukken in Nederland, is dit absoluut noodzakelijk. Alleen al door het rijden onder invloed van alcohol vallen er naar schatting 180 verkeersdoden per jaar.
Verkeersongelukken door alcohol
Rijden onder invloed van alcohol is strafbaar. Of je nu met de auto, fiets of bromfiets reist, twee glazen kan al te veel zijn. Voor personen die hun rijbewijs korter dan 5 jaar hebben, is dit aantal nog minder. Rijden onder invloed leidt namelijk tot impulsief en avontuurlijk gedrag in het verkeer. Helaas houdt niet iedereen zich aan de regels, waardoor er regelmatig gevaarlijke situaties op de weg ontstaan.
Minder alcoholcontroles
Volgens de politie is de stijging van ongelukken opvallend en weten ze niet precies waardoor deze stijging is ontstaan. Daarnaast laten ze weten dat er momenteel minder grote controles specifiek op alcoholgebruik worden gehouden. De focus ligt nu vooral op smartphonegebruik achter het stuur en overige oorzaken van verkeersongevallen.
Een mogelijke verklaring voor de toename van het aantal ongelukken waarbij alcohol in het spel is, is de combinatie van alcohol- en drugsgebruik. Ook hier is namelijk een schrikbarende stijging te zien. Zo zag de politie tijdens een controle in februari dit jaar dat een op de acht gecontroleerde chauffeurs reed onder invloed van drank en drugs. In september was dit zelfs al een op de drie.
Doe de letselschade-test
Heeft u letselschade opgelopen bij een verkeersongeval? Wij staan voor u klaar en geven een directe indicatie van uw kansen op een vergoeding. Onze letselschadespecialisten hebben veel ervaring in het claimen van de hoogst mogelijke letselschadevergoeding en zullen u tijdens het gehele proces professioneel begeleiden. Vul vandaag nog onze speciaal ontwikkelde online Letselschade Test in om te zien of u in aanmerking komt. Ook kunt u bellen naar +31 (0)85 – 500 6400 of neem contact met ons op via het online contactformulier.
« Terug naar het nieuwsarchief